Moose On The Loose: The shy-bold continuum

Porilainen Moose On The Loose on esiintynyt korruptiopulloinensa blogissa jo pariin otteeseen, mutta vielä riitti tuhottavaa. Sen pidemmittä höpinöittä, mennään suoraan asiaan…

img_20171112_145312

Shy Golden Ale | 4,5% | Golden Ale

Parin testimaiston perusteella Shy on ollut nimensä mukaisesti maultaan ujo. Pori-podcastissa juotu pullollinen maistui tosin raadin mielestä päärynäsiideriltä. Eikä edes sellaiselta tyylipuhtaalta britiltä, vaan kansallisromanttiselta esanssikiljulta. Nyt siiderimäisyys oli onneksi tyytynyt apukuskin rooliin, ja itse olut pääsi ohjaksiin.

Rapsakan maltainen jääkaappikylmänä, miellyttävä janojuoma lenkin päätteeksi. Hiilihappoja on reilusti, mikä kerrankin on positiivinen seikka. Lämmetessään hedelmäisyys – päärynää nyt ainakin – hakeutuu tykö, mutta jättää tarpeeksi hajurakoa. Hieman liian makea loppu, parfyymiä? Katkeroa ja/tai aromia olisi voinut tösäytellä ihan reilulla kädellä lisää, mutta toisaalta Golden Ale on tyyliltään ns. helppo juotava, joten siinä on onnistuttu. Kiva perusbisse, joka ei herätä sen suurempia tunteita.

img_20171114_235640.jpg

Bold Steam Beer | 4,5% | California Common

Steam Beer, tai California Common, on Suomessa suht tuntematon oluttyyli, enkä muista montaa höyryolutta edes juoneeni. Eikä sillä, en niitä ole kaivannut elämääni. Tässä sellainen nyt kuitenkin on, joten pyöriikö pusakka?

Ei pyöri. Mihinkään suuntaan. Bold ei ole kovin bold millään osa-alueella, jos ei nyt sitten puhuta tyylistä. Eikä jakseta puhua. Puhdasta tekemistä, miksei. Mutta onhan tämä nyt aivan saatanan tylsä juoma. Kuihtunutta viljapeltoa ja omenavarkaiden välttelemää puutarhaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑