Kaksinmaistelussa lagerit: Kimito vs. RPS

Tällä haavaa viimeisessä kaksintaistelussa vastakkain asettuu jo edellisestä erästä tuttu parivaljakko. Molemmat ovat vaaleita lagereita, reilummin humaloituja sellaisia, joten pidemmittä puheitta, GO!

img_20171114_090540_763

Kimito Tropical Thunder | 5,6% | India Style Lager

Teemu: Voi, Kimito. Haluaisin niin kovasti pitää tuotteistasi, ja olen joistain pitänytkin, mutta tämä ei vaan voi jatkua näin. Alkoon juuri saapunut jenkkityylin lager maistuu enemmän brittiläiseltä Alelta. Kitukasvuista hedelmää kasvaa paperisesta juuristosta. Jonkinasteinen hiivatulehdus panimoa selvästi vaivaa, sillä tässäkin hiiva dominoi kokonaiskuvaa. Flätti kuin teinipoika.

Mari: Hiivaista kompostihedelmää ilman minkäänlaista katkeroa. Tropical Shit Thunder.

RPS Rock An Allday, Everyday Lager | 4,7% | Premium Lager

Teemu: Kuopio edustaa markettivahvuisella lagerilla. Olen juonut tätä pelipaikoilla hanasta ja jotain outoa liimamaisuutta siinä oli silloin löydettävissä. Miten käy nyt?

Onpa tummaa vaaleaksi lageriksi, tosin niin oli Kimitokin. Nenään kantautuu sitruksen hajuista WC-raikastinta. Maku on kuin simaa, joka on jäänyt kesken. Sitruunaa ja yrttistä mausteisuutta mukana. Ei tämä pahaa ole, outoa kylläkin.

Mari: Tuoksu jotenkin tunkkainen. Mummon vaatekaappi koipalloilla. Maku kitkerän kukkainen. Raikkautta vaatisi, sillä vaikka sitrusta löytyy, niin se jää flätiksi ja ummehtuneeksi.

2017-11-11_11.01.24_2.jpg

Tuomio

Pettymys. Se on ensimmäinen mieleen tuleva termi näistä kaksintaisteluista puhuttaessa. Paperilla mielenkiintoisia uudehkoja panimoita kyseessä, joiden taustalta löytyy vielä mukavia tyyppejä, mutta kun se ei vaan riitä. Kaikissa oluissa on ollut jotain pientä ongelmaa, joissain suurempaakin. Eikä tämä päde pelkästään Kimito-RPS-MOTL-troikkaan, vaan todella moneen muuhunkin kotimaiseen panimoon. Ja kotimaiseen siksi, että niihin minulla nyt vaan sattuu olemaan eniten kosketuspintaa.

Onko vika sitten firmoissa vai eikö raatimme vain tajua sitä, mitä panimot yrittävät meille kertoa? Se on toisaalta ihan yksi lysti. Asiakas on usein väärässä ja makuasioista kannattaa kiistellä, mutta totuus on kuitenkin, että tällä hetkellä suomalainen ”perustekeminen” ei ole sillä tasolla, millä sen pitäisi olla. Varsinkin kun sitä miettii asiakkaan näkökulmasta, hinta-laatusuhteen kautta. Ei voittoja tällä(kään) kierroksella.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑