Level Elevenin mysteeripullo – Belgian imperial black barley stout wine with a twist of Resilar?

Level Eleven on nykyään kunniallinen kaupallinen (mustalais)panimo, mutta jääkaapista löytyi vielä muisto kollektiivin kotiolutajoilta. Nappasin nimittäin elokuisen puistokaljoittelun päätteeksi vahvasti Resilaria henkivän lääkepullon matkaani, jonka saisi avata vasta parin kuukauden kuluttua. Pikkuveli-oluen “primääriversio” kun kuulemma vaati vielä lepoa. Olisiko tämä sitten vaikka Isoveli nimeltään? Tai Isosisko. Nääh, ihan sama.

Kuukaudet vierivät ja puteli hautautui jääkaapin perukoille, jonnekin sinne muiden korruptio-oluiden taakse. Arde oli kuitenkin löytänyt kylpyhuoneensa peilikaapista (!?) kyseisen mysteeripullon ja panimon edustajilta luvan saatuaan korkkasi sen. Ja mitä isot perässä, niin pienet edellä… Eiku.

Processed with VSCO with b1 preset

Kirjoitin kesällä “raakaversiosta” seuraavasti:

Pienen maistiaisen perusteella sieltä on kuitenkin tulossa kunnon tökötti. 15,1% täynnä belgialaisen nunnaluostarin rukiisia munkkeja portviinisydämellä.

Mullistavia muutoksia ei reilussa neljässä kuukaudessa ollut tapahtunut, mutta pientä petrausta nyt kuitenkin. Portviinimäisyys oli saanut väistyä (mustan) ohraviinimäisyyden tieltä ja rukiisuus oli voimistunut. Enkä edes tiedä oliko ruista käytetty keitossa, tokkopa.

Tummia kuivattuja hedelmiä, yrttilikööriä, ruislimppua, kevyesti paahteista kahvia, konvehtionaalista (sic) makeutta ja kuivaa puuta. Kuvaan kuuluva rehellinen viinaisuus lämmitti mukavasti yksinäisen ihmisen kylmää joulusydäntä, hehheh. Mutta vaikka alkoholi muistutti olemassaolostaan, niin melkoista linnunmaitoa “Isosisko” oli, jos miettii että prosentteja löytyi suht muikeat 15,1. Tyyliä en edes lähde arvuuttelemaan, olkoon minun puolestani vaikka belgian imperial black barley stout wine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑