Tirran päiväkaljat: Against the Grain ja Hopping Brewsters

Janoisten juhlijoiden joulu imi Tirran hanat pariksi päiväksi kuiviin, mutta apu oli onneksi lähellä. Neljä uutta olutta, joista lähempään tarkasteluun pääsevät nyt Against the Grainin Plus One sekä Hopping Brewstersin Porco Bianco.

Processed with VSCO with c1 preset

Against the Grain Plus One on tuon suht nimekkään kentuckylaispanimon varta vasten Euroopan markkinoille tehtailtu american pale ale. Panopaikkana toiminut saksalainen Vormann Brauerei. Ihminen olisi siis voinut uskaltaa odottaa tuoretta hedelmäpommia, mutta mitä vielä. Vaikka Euroopassa onkin tehty, niin Plus Onen humalointi oli Lahen kotiolutmaestroa, Kari Puttosta, lainatakseni “synkkää”.

Fressiys puuttui 4,8-prosenttisesta APAsta täysin, ja näissä tyyleissä se on usein elinehto. Kuivahtanut monihedelmä, marjapuskainen kimakkuus sekä havuisesti tukistava katkero pelastivat sen minkä pystyivät, mutta kokonaisuus lirvahti enemmän haljuksi britiksi kuin koreaksi amerikkalaiseksi.

Processed with VSCO with c1 preset

Akaalaispanimo on jäänyt itselleni jokseenkin vieraaksi. Vaikka Hopping Brewsters onkin paikoin väläytellyt osaamistaan, niin kokonaiskuva on silti ollut tasoa meh. Porco Bianco -vehnäale ei sitä kuvaa juuri muuta… Eiku, hetkinen. Olinpa ennakkoluuloinen, sillä kirjoitin tuon edellisen lauseen olutta maistamatta. Pahoittelen.

Porco Bianco on kesäisen kevyt (4,9%) olut, jossa on silti viljalti makua. Wheat ale tuoksuu siltä, miltä joku ihana neitonen tuoksuu kesän kauneimpana päivänä, ah. Maussa vehnäinen banaani nostaa hieman peiton reunaa, mutta ei onneksi mahdu kömpimään ruuhkaiseen petiin sen pidemmälle. Trooppinen hedelmäsalaatti on saanut päälleen sitrusmehuisen kuorrutuksen sekä hyppysellisen pippuria, joiden söpöilyn sopivan kokoisella pipetillä annosteltu katkero lopettaa. R(a)ikasta tekemistä. Oispa kaljaa, oispa kesä.


IMG_20171031_183702.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

kotisivu

Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑