Mallassepät Leka – makeileva debyytti

Mallassepät on uunituore tekijä Naantalista, tai Turusta, tai siis molemmista; panimo sijaitsee Pekka Siitoimen ja Muumien kotikaupungissa, kun taas henkilöstö majailee Aurajoen rannoilla. Mallassepät heittävät kotisivuillaan vahvaa steitmenttiä tiskiin tavoitteistaan olla Suomen paras pienpanimo. Sehän nähdään.

Processed with VSCO with c1 preset

Varsinaissuomalaisten debyytti (tämä näytepullo tosin tehtailtu vielä kotilaitteistolla) kutsuu itseään Lekaksi, perässään vielä extra IPA -liite. Leka voisi työkalumaisen nimensä perusteella kumartaa kenties BrewDogin mainion Jack Hammerin suuntaan ja 6,8% tukee hekumointiani. Olisipa…

Mitä vielä. Jo väri kertoo, että nyt ollaan kaukana raikkaan hedelmäisestä IPAsta. Miksi muuten kutsua tumman punaista olutta india PALE aleksi, vai onko se sitä alaotsikon lupaamaa “extraa”? Tuoksu pitää linjan, kermakaramellinen ja marjapuskainen katku värisyttää nenäkarvoja. Kotimainen IPA, taasko olet ahtanut itseesi karamellimallasta yön läpeensä

Voi kyllä. Sinänsä vetävän näköisen etiketin appelsiinit tarjoillaan hillona mansikan kera ja hedelmäiset humalat (Cascade, Simcoe, Citra) on piilotettu jonnekin purnukan pohjalle. Loppulasista höyryää vielä kirpsakan sitrusliköörinen aromi suuhun. Missä on se raikkaus, jota IPAltani halajan?

2018-01-11 03.04.55 1.jpg

Maut ovat ihan miellyttäviä ja runko sinänsä ryhdikäs kantaen makeuden komeasti, mutta jos ja KUN suunta on moinen makeilu, niin miksei ole suoraan lähdetty tekemään rehellisen sokerista tupla-IPAa? Tai red IPAa. Tai amber alea. Tai tai tai… Toki voi olla, että minun näkemykseni IPAsta on jotenkin vanhanaikainen, mutta kun en vaan ymmärrä näitä suomipanimoiden tummia ja makeita tekeleitä. Haluan IPAni so fresh, so clean.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑