Pienet Brewskit

Ei lopu Brewskit Suomesta juomalla, vaikka välillä hyllyillä tyhjä rakonen ruotsalaispanimon kohdalla onkin. Kiitettävän hypen jo härmässä aikaan saaneet Helsingborgin hedelmäfarmarit ovat hämmentäneet taas uusia keitoksia, jotka Pien on tuonut maahan – ja mahaan. Omat pulloni sain lahjuksena tuoreeltaan Pienen kuormasta.

Candy Queen | 4,7% | Berliner weisse

Taitavat Helsingborgissa rakastaa Berliner weisseja ja ennen kaikkea passionhedelmää, sillä molempia tuntuu puskevan joka tuutista. Eikä siinä, rakastan tyyliä ja pidän passionista (niin hedelmänä kuin tunnetilanakin), joten antaa mennä.

Nimensä mukaisesti Candy Queen tuoksuu “puolisonsa” Candykingin irtokarkkiosastolta, siitä hedelmäkarkkien kohdalta. Kiiviä, raparperia, vaniljaa ja omenaremmejä. Herkullinen tuoksu, jonka ei kuitenkaan haluaisi jatkuvan maussa, sillä makeat hapanoluet ovat toki oksymoron, mutta myös täyttä paskaa.

Huolet kuitenkin romukoppaan, sillä kyllä Candy Queen kiilteet sulattaa hampaista. Ah. Alkuun ehkä kevyttä karkkimaista makeutta, mutta sitten intohimoinen (get it?) happamuus iskee poskiin ja kevyesti suolattu sitruunamehu saattelee hedelmäkarkkisalaatin ehkä hieman liian lyhyelle viimeiselle matkalle.

Processed with VSCO with c1 preset

Sweet Cup Milkshake | 4,7% | Berliner weisse

Tyyli sekä prosentit pysyvät samana, passionhedelmää tässäkin mausteena, ja makeutta luvataan nimessä. Mites tämä nyt sitten eroaa Candy Queenista? Vastaus löytyy laktoosista, jolla on haettu Berliner weisseen “pirtelömäisyyttä”. Löytyykö sitä sitten?

Ei tuoksussa ainakaan. Nenäkarvoissa värisee suht perinteinen passionberliineri. Hitusen myös makukondomia, mistähän sekin elementti tulee, kun kumi käryää joissain hapanoluissa. Kertokaa toki jos tiedätte. Suuhun ei onneksi ehkäisyvälineitä tungeta, vaikka toki tauti voi sitäkin kautta tarttua. Alkumaku on laktoosisen makeahko, ei mitenkään ällö, mutta siinä ja siinä meneekö yli. Onneksi passionhedelmät on valeltu kunnon töräytyksellä sitruunamehua, joten lopussa kiilteet saavat taas kyytiä. Pitkä jälkimaku on kuin sulanutta sorbettia imisi.

2018-01-25 01.26.21 1.jpg
WORD!

One thought on “Pienet Brewskit

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑