Panimo HIMA Oodi – jään alle jään

HIMA-kollektiivilta taas uutta näytepakkausta. Tapasin kotipanimon edustajan Alppilan lumisilla kujilla ja sain käteeni muovipussin, jossa kilkatti kolme olutpulloa. Kolme olutpulloa, jotka kaikki olivat unohtuneet auton takakonttiin ja toki talven yllättäessä jäätyneet sinne. Oluet olivat siis vieläkin kohmeessa ja sisältö näytti enemmän joltain slush-mönjältä. Toisaalta, eikös slush ole ollut pari viimeistä vuotta kovassa huudossa olutfestareilla, joten ehkä jäätyminen olikin ollut tarkoituksellista muotitietoisuutta?

Kaikki varmasti tietävät, mitä oluelle käy kun se jäätyy? Kukapa ei olisi unohtanut sitä illan viimeiseksi tarkoitettua bulkkipurkkia parvekkeelle keskellä helmikuun pakkasia. Eli ei siitä sen enempää.

Uskalikkona otin toki haasteen vastaan ja korkkasin seuraavana päivänä jo täysin normaalilta näyttäneen DIPAn, Oodi nimeltään. 9%, humalina Bravoa, Citraa, Centennialia, Amarilloa sekä Simcoeta. Joisin.

Ja joinkin. Oodia en oodille pysty kuitenkaan veisaamaan, sillä vaikka sain vaahtoa synnytettyä kivasti ja kypsähedelmäinen tuoksu oli jiirissä, niin itse olut oli täysin flätti. Makuja siinä oli, kirpsakkaa marjaisuutta sekä kypsiä tropiikin hedelmiä, kenties jopa brittiläisen kitukasvuista kuivahedelmäisyyttä taustalla. Nautintoaine ei kuitenkaan ollut nautittava aine, sillä ilmeisesti jäätymisen takia suutuntuma oli jotenkin epämiellyttävän niljakas. En osaa oikein eritellä, että miten, mutta loppulasi kaatui viemäristä alas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑