Virastoaika: Firestone Walker Pivo + Fuller’s Espresso Stout

Joskus kannattaa selvästi liikkua oluen perässä muuallakin kuin Helsingissä tai Loviisankadulla. Taas oli tovi vierähtänyt edellisestä Virasto-visiitistä, mutta nyt kun se kohdalle osui, niin ovi auki. Edellisellä kerralla tarjolla oli useampi hiisiläinen, nyt silmä kiinnittyi kuitenkin Firestone Walkerin pulloihin. Ei, Stickee Monkeeta sun muuta ylähyllyn tavaraa ei tarjolla ollut, enemmänkin sellaista peruskauraa. Ohraa. Vehnää.

Californialaispanimon kehuttu Pivo (5,3%) oli vielä maistamatta, joten tilauksen tekeminen oli helppoa. Nimessä lisämääre Hoppy Pils ja odotinkin saavani suuhun modernia “jenkkipilshapatusta”, mutta mitä vielä. Toki siellä sellainen ihan hento hedelmäisyys kurkisteli taustalla, mutta kokonaisuutena yllättävänkin perinteinen näkemys aiheesta. Tsekkiläistä nurtsia ja lahtelaista “nurtsia”. Hoppy hyppeli viljapellossa sekä sitruunaruohopuskassa kevyenä ja suihkunraikkaana.

Fuller’s Espresso Stout hanasta pikatestissä. Kermaisen kahvinen, pistävän espressoinen sekä kuivan rusinainen. Monipuolisia makuja saatu ahdettua viiteen prosenttiin. Jos ei Virasto olisi sulkenut oviaan jo kymmeneltä illalla, niin olisin mieluusti nauttinut koko lasillisenkin.

One thought on “Virastoaika: Firestone Walker Pivo + Fuller’s Espresso Stout

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑