Põhjala / Stillwater Artisanal Here Comes The Night Time – kuin savuna ilmaan

Põhjalan uho ja tuho. Aihetta on sivuttu pariin otteeseen tässäkin blogissa, joten en vaan enää jaksa. Tai ehkä ihan vähän. Vielä viime kesänä rankkasin virolaiset melko korkealle henkilökohtaisilla top-listoillani, mutta sitten tapahtui jotain. Jotain kuoli. Se innovatiivinen kikkailu, mikä teki Põhjalasta mielenkiintoisen panimon, menetti parhaan teränsä ja jälki on ollut sen koommin parhaimmillaankin tylsää. Erikoisuuden tavoittelu erikoisuuden tavoittelun takia on yksinkertaisesti “dorkaa ja karmeeta”.

Haluan kuitenkin tehdä töitä suhteemme eteen, joten kun bongasin Alkon hyllyiltä pari Põhjalan uutuutta, niin pakkohan se oli punaviinipullon kylkeen yksi olutkin ottaa. Näin se maailma muuten muuttuu, että nykyään käyn Alkossa todella harvoin ja silloinkin viiniostoksilla. Enkä ole edes tietoinen oluttulokkaista. Selkään sietäisin saada.

Säästetään vyön iskut kuitenkin tälle jenkkiläisen Stillwaterin kanssa tehtaillulle oluelle. Mustaa, ruista, hapanta, savua ja marjaa. Jos ostopäätös olisi ollut pelkästään minusta kiinni, niin jo noiden speksien takia Here Comes The Night Time olisi jäänyt hyllyyn. Ja maistamisen perusteella jää tulevaisuudessakin.

Keittoon käytetty marja-aronia luo mielikuvia kirsikasta, joka näyttäytyy samaan aikaan makeana, happamana sekä puumaisena. Lopussa koko roska tuikataan tuleen ja savupilven keskeltä ilmestyy epämuodostunut hahmo, jonka kosketus jättää jäljelle lohduttoman tyhjyyden. Ikuinen yö on koittanut.

P.s. Jos joku lukijoista on testannut Põhjalan toisen Alko-uutuuden, Sajandin, niin kertokaahan kannattaako hankkia pullollinen? Voiko enää edes Cellar Series -variantteihin luottaa suht luotaantyöntävän Cowboy Breakfastin jälkeen?

 

 

2 thoughts on “Põhjala / Stillwater Artisanal Here Comes The Night Time – kuin savuna ilmaan

Add yours

  1. Myöhässä, kuten aina, mutta Sajand: makeaa, viinaista, tahmaavan suklaista. Hidas mutta kankea. Saattaa sopia sinulle, ei iske minuun. BBE 24/02/2118, joten hommaa puteli ja maistellaan myöhemmin?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑