Tampere-trilogia, osa I: perjantai

Jos sul on messissä kymppisäkki / Chillaa meiän kanssa

Jos sul on raidi ja tankki täynnä / Chillaa meiän kanssa

Jos sul on mökki ja sauna päällä / Chillaa meiän kanssa

Ja jos sul on huomenna vapaapäivä / Chillaa meidän kanssa

Seurueellamme oli mökkiä lukuunottamatta kaikki Seren mainitsemat elementit hallussa ja raidin nokka oli juuri käännetty kohti Tamperetta. Mansea. Nääsvilleä. Mansesteria. Kyä näin o. Ja vaikka mökkiä ei nyt ollutkaan käytettävissä, niin olimme saaneet viikonlopuksi haltuumme kompaktin huoneen Lapinniemen kylpylähotellista. Ilmaiseksi. Pääsiäisen tavoite oli siis: vähän business ja ihan hemmetin paljon pleasure.

Voi vittu naattia naattia!

Kiire sisällämme

Olimme aikataulusta jäljessä tunnin verran, joten hotellille päästyämme kiire oli käsinkosketeltavissa. Tai sitten joku muu kosketteli käsiäni. Kumpikin on mahdollista.

Soundville on omien sanojensa mukaan oluiden levy-yhtiö, joten olimme kutsuneet panimon Pekan ja Johanneksen kertomaan, että mitä tämä tämmöinen oikein tarkoittaa. Joimme myös sahtia. Kuulemma folk metalin mieleen tuovaa sahtia.

Processed with VSCO with c1 preset

Videomateriaalia aiheesta, ja sen vierestä, ilmestyy lähiaikoina. Sen vaan sanon, että huumori on vaikea laji.

Taasko oli kiire? Kyllä, joten kuten korruptiobloggarin seurueen pirtaan sopii, niin taksi alle ja kohti Finlaysonin aluetta, jossa Plevna oli luvannut juottaa ja syöttää nelipäisen entouragemme. Siitä on tulossa kuitenkin oma postauksensa tällä viikolla, joten tässä vaiheessa tyydyn toteamaan, että olipa huikea setti!

Paha maku Tuulensuussa

Parin tunnin pikakelauksella takaisin Plevnan pihaan ja savukkeen mittainen tuumaustuokio ennen seuraavaa kohdetta. Tuulensuu kutsui muutaman nurkan takana seireeninomaisesti, joten pieni käppäily teki hyvää aterioinnin jälkeen.

Tuulensuu on kansallisellakin tasolla merkittävä tekijä oluen sekä ruoan parittamisessa ja Tampereen Gastropub-ketjun (monta näitäkin nykyään oikein on!?) lippulaiva. Meitä se ei vaan kohdellut kovin hyvin.

Paikka oli suht hyvin kansoitettu, mutta löysimme takahuoneen puolelta juuri meitä varten räätälöidyn nurkkapöydän, josta pystyi koko seinän kokoisten ikkunoiden läpi tarkastelemaan Tampereen verkkaista pääsiäisliikennettä.

MUTTA, vaikka löysimme paikkamme Tuulensuun nurkista, niin tiskiltä sitä ei meinannut oikein irrota. Ravintola on tunnettu varsinkin belgioluisiin keskittyvästä pullovalikoimasta, mutta mitään listaa niistä ei tuntunut olevan tarjolla. Eikä pullokaapin tuijottelu paljoa auttanut, kun eräs henkilökuntaan kuuluva teki sen lähes mahdottomaksi ympärillämme pyöriessään ja hyöriessään.

“Äh, antaa olla”, mumisin ja tilasin tiskiltä sahdin. UG Breweryn Ihmiskuulan. Ihan hauska, sitruunaisen happamahko näkemys aiheesta. Tosin hinta, 0,25l/7€, oli täysin posketon. Vertailuna vaikka ANT FESTin hinta UG:n sahdille: 0,2l/4€.

2018-03-31 11.07.40 1.jpg

Minä sain tilattua sahtini suht kivuttomasti, mutta muiden kohdalla homma oli tökkinyt tiskilläkin. Vielä kun kaiken kiukuttelun jälkeen huomasimme Bayerischer Bahnhof / Nordic Brewery Havu Gosen olevan miltei juomakelvotonta, niin päätimme suksia hittoihin. Oluen epä-gosemainen imelyys ei toki ole Tuulensuun vika, mutta se nyt sattui olemaan niitti kirsikan päälle.

Kalex koneeseen ja Ukkometsoon

Muutaman nurkan takana sijaitsi seuraavakin etappimme, pitkään Popeda-teemaiseksi baariksi kuvittelemani Ukkometso. Patea ei kuitenkaan näkynyt ravintolassa, kuten ei ketään muutakaan. Tiskillä pönötti nimittäin kaksi ihmistä ja siinä se. Koko Ukkometso oli siis käytössämme, enkä valita, sillä todella viihtyisä anniskelupaikkahan tuo on tummine pintoine sekä isoine ikkunoineen.

Pöytiin integroidut ruokalistat olivat tosin hieman mauttomat, mutta ymmärrän niiden funktionaalisuuden.

2018-03-31 11.07.39 1.jpg

Olutpuolella ei nyt mitään järisyttävän mielenkiintoista ollut tällä haavaa tarjolla, mutta jotain kuitenkin.

UG Brewerylla (Lohjalla taitaa kiirettä pitää) pantu UG Euphemos 100C SOS oli ehdottomasti illan terävintä kärkeä. Ratebeerissa ja Olutoppaalla vaikuttava Euphemos-nimimerkki oli saanut 10000 olutarvioita täyteen, joten sitä oli toki juhlistettu nimikko-oluella. ”Tervaleppäsavuolut” oli pehmeän mausteinen, leirinuotiokahvinen ja ylipäätään maistuva tumma nektari.

2018-03-31 11.07.39 2.jpg

Kalevan Flip Flop Kingin uusiseelantilaisuus näyttäytyi pliisuna ja lopussa jopa imelänä. Maistilan ja Hiisin Kalex Luthor -kollabo oli liian tumman hapan, eli marjaisuus ei ollut enää raikasta.

Olympiailta

Ukkometso oli ollut meille hyvä ja iltaa olisi voinut istua pidempääkin, mutta koska kukaan ei enää löytänyt mitään uutta ja upeaa laseihinsa, päätimme jalkautua Tampereen yöhön.

Kahdet Kasvot oli kallis ja täynnä. Artturi ei kuulemma kiinnostanut. Jack the Roosterissa Jone Nikulan näköiset ihmiset tamppasivat savukoneen keskellä…

Sitten olimmekin jo Olympia-korttelilla. Muistin, että siellä on joskus ollut joku baari – hyvin muistettu! En kuitenkaan tiennyt, että korttelin toiminta on herätetty pari vuotta sitten kunnolla eloon. Tätä nykyä rakennuksessa toimii Olympia-keikkapaikka sekä Muusa, jonka sisuksista löytyy niin hyvää ruokaa ja juomaa kuin bailaamista dj-vetoisen musiikin rytmittämänä yön pikkutunneille asti.

Ja Muusa oli meidän muusa. Vaikka oluella olikin ehkä päänäyttelijän rooli pääsiäisen kärsimysnäytelmässämme, niin Muusa oli silti kirkkaasti SE paikka – sinne palaisimme myös seuraavana iltana.

2018-03-31 11.07.37 3.jpg

Mahtanet kysyä nyt miksi? Siksi, että dj ei tainnut soittaa yhtään huonoa biisiä missään vaiheessa. Ysäriräp ja -RnB, niillä ei vaan voi mennä vikaan. Miljöö oli myös miellyttävä, vaikka alkuun pelkäsimmekin hieman hippimäisyyttä. Juomavalikoima oli rakennettu tyylillä ja varsinkin cocktail-lista oli kaunista luettavaa, eikä vähiten sen takia, että juomat tehtiin pieteetillä ruuhkasta piittaamatta. Hinnat olivat myös oikein kilpailukykyiset.

Niin, oli siellä oluttakin. Muutama hanatuote ja jokunen pullotuote, mutta se on meidän rakkaustarinamme kohdalla toisarvoista.

SKA Mod Project Sour Apple Gose maistui kuivalta omenasiideriltä, hyvältä siideriltä, ja Põhjala Virmalised oli nätissä kevättikissä.

Hyvää yötä ja huomenta, palataan huomenna asiaan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑