Kouvostoliiton Killer Queen (Berry) Berliner Weisse – “ÄIÄt ansaitsee tän”

Mikä yhdistää Kouvolaa, Lahtea sekä Poria? Toki se, että kaikki ovat aliarvostettuja kaupunkeja, mutta myös se, että Tuopin ääressä -blogisti ja Kouvostoliitto-kotipanija Arto Halosen vaikutuspiiri kattaa kaikki kolme kylää. Ruosniemi Breweryn uusin panija pakkasi nimittäin kimpsunsa ja kampsunsa ja jätti radiomastot taakseen matkalla kohti Poria. Onnea vielä tätäkin kautta, nyt on oikea mies oikealla paikalla.

Tällä haavaa viimeiset Kouvostoliiton herkut Arto ehti kuitenkin minulle kiikuttaa ja jos… KUN taso on tätä, niin pitää vaan toivoa, että Ruosniemellä osataan miehen ammattitaitoa käyttää hyväkseen.

2018-05-26 01.33.50 2.jpg

Killer Queen (Berry) on berliner weisse, joka on maustettu vadelmalla ja mustikalla sekä hapatettu turkkilaisella jogurtilla ja apteekin maitohappobakteereilla. Humalaa ei ole käytetty lainkaan. Prosentteja molemmissa n. 3,5.

Molemmissa? Niin, sain kaksi pulloa, joista toinen oli ns. perusversio ja toiseen oli avovaimonsa hieman makeampien mieltymysten takia tösäytetty mukaan Hermesetasta. Kyllä, Hermesetasta.

Aloitetaan perkaaminen perusversiosta. Killer Queen (Berry) kaatuu lasiin todella paksuna ja tumman punaisena tököttinä. Taustalla viheröivä puisto ja vieressä rauhoittavan sinisenä liplattava Vesijärvi tarjoavat oluen kera melkoista väriloistoa silmille.

Loistavaa berliineri on suussakin. Marjaa on ja paljon. Hapanta marjaisuutta ensin, mutta hiljalleen se muovaantuu aavistuksen makeaksi, jopa viinirypäleitä sisältävän mehumaiseksi kokonaisuudeksi. Muutaman liian hätäisen huikan jälkeen suu löytää myös selvää sitruunaa, joka nipistää poskista kuin koipalloilta haiseva mummo kahvipöydässä. CoolHeadin ”jälkiruokahappamat” tulevat mieleen ja se on kehu.

2018-05-26 01.33.50 1.jpg

Jälkiruoan jälkiruoaksi Hermesetas-versio. Vielä paksumpaa liejua, miten se on edes mahdollista näillä prosenteilla? Happamuus aavistuksen kevyempää, mutta toisaalta taas taustalta puskee suolaisuutta pinnalle, vaikkei gosesta ole kyse. Makeutettu vadelmamehukeitto tulee mieleen. Maistuva, mutta hieman yksiulotteisempi kokonaisuus.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑