Erno Ruusunen: Hankala savupils

Hämeenkoskelainen Erno Ruusunen on (koti)sahtimaailmaa seuraaville varmasti jo tuttu nimi, sillä mies kävi pokkaamassa pitäjänsä sahtimestaruuden pari viikkoa takaperin. Ruusunen on esiintynyt myös tämän blogin sivuilla aiemmin mainion sahtinsa kanssa, mutta nyt Ranch Brewery -nimen alla kotipaneva kotipanija ottaa askeleen kohti hieman modernimpaa olutta. Mutta vain hieman.

Hankala nimi ei Ruususen mukaan tarkoita sitä, että Hankala olisi hankala juoda, vaan Hankala liittyy Hämeenkosken hankalaan (?) historiaan. Kerran vielä: Hankala.

Eikä savupils ollut yhtään hankalaa saada alas, päinvastoin. Kolmen koepullon perusteella väittäisin jopa, että se oli helppoa juotavaa. Ainakin jos pitää ylipäätään savuoluista, sillä esimerkiksi veljeni irvisteli savupilsin parissa.

Hempeää savua ja (meetvurstivoi)leipämäistä mallasta. Siinäpä ne oleellisimmat. Raikastava sitrus ja loppumaussa vahvasti tilaa valtaava salmiakkisuus nostavat savupilsin arvoon arvaamattomaan. Salmiakki taitaa olla Ranch Breweryn “talonmaku”, sillä myös sahdissa oli tuota elementtiä havaittavissa. En valita.

Vahvuuteensa (5,2%) nähden tuhdihko, mutta samalla jopa kesäisen raikas savuolut, joka osoittaa mielipiteeni vääräksi vaaleiden savuoluiden tylsyydestä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑