Recci päälle: Maistuvatko kaikki bulkkioluet samalta?

Tekstin piti ilmestyä muualla, mutta mainostajien pelko veti jutun pois.


Kurjala, Keravan cappuccino, nallemehu, nakkivesi, poron kusi… Suomalaiset rakastavat halpoja lagereita ja tunnetusti rakkaalla lapsella on monta nimeä. Mutta miten hyvin nuo lempinimet sitten kuvastavat totuutta? Maistuuko Lapin Kulta vedeltä, Karjala metallilta tai Karhu ”täydeltä oluelta”? Vai onko totuus kuitenkin se, että kun olet juonut yhtä kotimaista vaaleaa bulkkilageria, niin olet juonut niitä kaikkia?

Istutin kivenkovan ”budjettibissen” ystävän alas ja juotin hänelle muutaman lähikaupoista summamutikassa ostetun bulkkioluen. Löysikö Kotimaista Vaalea Lagerin nimeen vannova ja Helsingin Kallion kosteikoissa viihtyvä koekaniini juomista mitään eroja? Tai ylipäätään makuja. Ole hyvä, olutasiantuntija Anna-Mari.

(Testi piti aloittaa session ainoasta pullo-oluesta, mutta Koff III päätti lopettaa maallisen vaelluksensa otettuaan yhteen töölöläisen kallionkielekkeen kanssa.)

Lapin Kulta, 4,5%: ”Tölkistä, hajusta ja mausta tulee mieleen vuoden 2005 Provinssin leirintäalue ja muovituopit. Ja se ei ole hyvä juttu se. Jotenkin laimea ja vetinen tähän alkuun, ikävä pistävyys myös taustalla. Mutta hei, saanko vaihtaa mielipidettä, jos joku muu onkin vielä huonompi?”

Karjala, 4,5%: ”Kallion räkälät ja niiden rasvakaljat. Ihan samaa kamaa. Onkohan niissä suurimmaksi osaksi Karjalaa hanassa? Siiman ja Viva La Vidan kaltaisissa ripuliräkälöissä se illan viimeinen huikka maistuu tältä. Se, jota on varjeltu tahmaisin käsin, koska pilkun jälkeen ei uuttakaan enää saa. Paljon huonompaa kuin Lapin Kulta. Recci päälle! Join mukin loppuun, mutten nauttinut siitä.”

Sandels, 5,3%: ”Minä en juo ikinä Sandelsia, koska en pidä siitä. MUTTA! Tämähän on hyvin erilainen kuin edelliset, eikä mitenkään pahalla tavalla. Tästä puuttuu Karjalan epämiellyttävä pistävyys, tämä on jopa pehmeä. Pyöreä. Olen hämmentynyt ja hieman peloissani näistä uusista tunteista Sandelsia kohtaan.”

Nobelaner, 4,6%: ”Onpas erilainen kuin suomalaiset kanssakilpailijat. En tiedä oikein, että mikä tässä maistuu, mutta… Niin, on tämä silti parempaa kuin Karjala. Maistuu pesuaineelle! Onkohan tässä korianteria, kun maistuu omaan suuhun pesuaineelle, heh. En ostaisi.”

Tämän pikatestin perusteella voi siis hyvinkin väittää, että markettien sisäänheitto-oluissa on eroja. Isommalla otannalla nuo erot todennäköisesti vain kasvaisivat. Huomion arvoista on myös se, että vaikka oluen brändillä on toki merkitystä, niin testaajamme oli liikenteessä avoimin mielin ja julisti lopulta inhoamansa Sandelsin testin parhaaksi juomaksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑