Biisei ja bissee: Juulia / Vaimomatskuu

Heipä hei, hyvää iltaa! Täällä höpöttelee tänään Vaimomatskuu – tai siis ainakin, jos ruuan jatkuva ajatteleminen, ostaminen, laittaminen ja syöminen sekä tervehenkinen olutharrastus tekee ihmisestä “vaimomatskuu”. Aloitin tällä nimellä otsikoidun ruokablogini kirjoittelun viitisen vuotta sitten ensimmäisen avioliittoni kariuduttua. Toisin kuin monet luulivat, blogini pointti ei ollut metsästää elämään uutta miestä, vaan kehitellä vaimohommat sössineen vastaeronneen ruokahullun elämään vähän jotain uutta ja kivaa pikku sisältöä!

Sisältöä se blogin pitäminen elämään on tuonutkin yli 500 blogipostauksen verran, kuten myös runsain mitoin tilaisuuksia syödä ja juoda aina vain lisää. Oliskin ehkä pitänyt itseasiassa nimetä blogi syöppömatskuksi? Blogin sekä olutinnostukseni ansiosta olen myös päätynyt monesti poistumaan mukavuusalueelta radiossa, telkussa, lehdissä ja jos jonkinlaisissa kissanristiäisissä. On ehkä ihan hyvä, etten tiennyt sitä silloin ekaa juttuani kirjoitellessani, olis voinut jäädä koko blogi perustamatta. Toisaalta, Stadin Silakkamarkkinoiden tuomariksikin blogaamalla kuulkaas pääsee ja sitä kunniaa kelpaa muistella vielä mummonakin!

Kuten kaikki tietää, näkyvyys on meille blogaajille elinehto, joten kun nyt sain tilaisuuden päästä parittamaan oluita ruuan sijasta vaimo-teemaisille biiseille Bönthöö Bönthöö -blogissa, tartuin siihen tietysti heti! Koska minulle valittujen, miesten esittämien biisien teema on tosiaan kekseliäästi “vaimo”, on varmaan ihan ookoo, että Vaimomatskuu puhuu nyt puolestaan “miehistä”.

Ps. Seuraavat hahmot ovat täysin mielikuvitukseni tuotetta, joten jos onnistut tunnistamaan itsesi kuvailustani niin se on ihan silkkaa sattumaa. Vannon!


Ruudolf: Kaipaan vaimooni 

Tämä biisi on ihan kuin se «räppiuraansa» kovasti nosteeseen halajava Itä-Helsingin lähiöjäbä Kulosaaresta. Kieli on lipevä, ilmaisut äiteliä ja housut yhtä puolitangossa kuin pipo töröllä. Tyypin bravuuri on lupailla ihastukselleen kaikenlaista ruusuista yhteisestä ajasta, perhe-elämästä ja tulevaisuudesta, mutta sitten tehdä oharit jo ensitreffeillä kun kaverit pyytää kaljalle. Vaimonhakuhomma kosahtaa lopulta aina siihen, kun liehittelyn kohde tajuaa jokaisen Tinder-viestin olevan kömpelö käännös Draken biiseistä.

Olutparitukseni tälle kappaleelle on laskelmoidun katu-uskottava, pehmoisen kermainen ja viekottelevan vaniljainen (ettenkö sanoisi överi) Omnipollo + Buxton Brewery Original Ice Cream Pale Ale, jonka pulloahan koristaa kävelevä… pökäle.


The National: Trophy Wife

Tämä kipale on kuin elähtänyt, hedonistista elämäntyyliä silleen innottomasti viettävä vanha playboy. Flegmaattinen, masentunut, hotellin aulabaarissa roikkuja. Sellainen tosielämän Leisure Suit Larry. Tilaisuuksia hyviin parisuhteisiin on tullut ja sitten myös mennyt, kun ruoho on aina ollut vihreämpää aidan toisella puolen. Jossain Karibialla seikkailee nuoren sugarboin kanssa se ainoa, joka tuli vietyä oikein vihille asti (kostealla Las Vegasin lomalla). Charmi puree vielä, mutta silmissä tällä herralla on jo vähän tyhjä katse. Minne katosi se vanha ilkikurinen pilke jolla kaadettiin puolet kaupungin täysikäisestä hameväestä?

Olutparitus tälle biisille on helposti juotava, tupakan ja kahvin paahteinen, Jallupullonsa hukannut ja katkera 8 Bit Brewingin Pacman Porter – Jallu Edition. Kuvailemani herrasmieshän on nimittäin kukoistanut aikana, jolloin pikkusikari, Jallu-Pommac ja Pacman kuuluivat kiinteänä osana jokaisen tosimiehen elämään.


Anal Cunt: Ha Ha Your Wife Left You

“Your wife left you, your wife left you, you’re not only a loser but you’re also a jew” – jaahas, tämä on niitä tyyppejä, jotka öyhöttävät netissä rasistisia, homofobisia ja naisvihamielisiä ajatuksiaan, joita on yhtä vastenmielistä lukea kuin tätä korviaraastavaa biisiä kuunnella.

Vaihtoehtoisesti tämä biisi on se rasittava tyyppi, joka tahtoo aina shokeerata ja provota ja vääntää joka asiasta ja jonka seuraa kukaan ei jaksa tervehdystä pidempään.

Oli miten oli: yöks. Tykkään liikaa oluesta että haluaisin parittaa tälle yhtäkään.


Facecast: Wifebeater

No tämähän biisihän se vasta on oikea hurmuri! Siis ihan kuin se entinen ala-asteen koulukiusaaja, joka ajelee pakullaan päivät pitkät ympäri pikkukaupungin raittia autostereot pauhaten. Auton sisus on täynnä pizzalaatikoita, rutistettuja mäkkärin pusseja ja päätä vasten lytättyjä oluttölkkejä (hei, viis panteista, kun tosimies näyttää voimiaan!). Tyypillä ei oo elämässä koskaan ollut “muijaa” sen yläasteella koetun kahden viikon romanssin lisäksi, eikä muuten tuu olemaankaan, sillä rattijuopumus, sydänkohtaus tai maksavika korjaa tyypin ennen kolmeakymppiä. Surullista.

Jos nyt joku olut tälle erityisen vastenmielisen videon omaavalle biisille olis mietittävä, niin se olis mikä tahansa Tallinnasta roudattu salkkukalja, pöydällä seisseestä puolityhjästä tölkistä sunnuntaiaamuna juotuna. Seassa saattaa olla tupakantumppi.


Lue myös muut Biisei ja bissee -sarjan jutut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑