Teerenpeli Vahvaveijo – Paljon nousee tuopista?

Teerenpeli on keitellyt ensi kuussa perinteisesti Alkon hyllyihin tösähtävään pienpanimokattaukseen vahvaa lageria. Vahvaveijo on 7,2-prosenttinen imperial pils, joka on saatavilla rajoitetun ajan.

Kävin viikonloppuna Teerenpelin Lahden kioskilla ja sain tiskiltä käteeni tämän uutuuden.

Imperiaaliset pilsit ovat olleet itselle aina vaikea pala juotavaksi, sillä tahdon pilsini raikkaan kevyenä sekä sopivasti puraisevana. Vahvemmissa tapauksissa makean maltaan ja paikoin jopa viinaisuuden roolit ovat näytelleet suussa liian isoa osaa.

Makeaa se on Vahvaveijokin. Ainakin tuoksun perusteella. Sellaista liimamaista makeutta. Suussa liima pääsee onneksi hieman kuivumaan. Veijo on yhä makeileva setämies, eikä enää kovin fresh. Taustalla huhuilee kuitenkin nuoren viljan sekä raikastavan sitruksen kaltaiset elementit, jotka palauttavat mieleen muistoja menneistä pils-kesistä.

Vahvaveijo on nimensä mukainen winter warmer. Näin sydäntalvella se lämmittää maltaisuudellaan olematta kuitenkaan viinapommi. Hieman persoonatonta ehkä, mutta lopulta hyvinkin helposti alas soljuvaa.

P.s. Teerenpelin etikettien “hattutematiikka” osuu tällä kertaa kohdilleen: pompöösi kruunu sekä Bull Mentulan hieman yksinkertaiselta treenikaverilta kuulostava nimi on hauska yhdistelmä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑