Panimo HIMA Joker Brut Imperial Stout

Vihdoin! “Ledgeriaanisella” etiketillä koristeltu Joker makasi jääkaapissani viime syksystä, ja kun vihdoin sain sen juotua vuodenvaihteen jälkeen, niin arvio on maannut puhelimen muistiossa siitä asti. Mutta nyt se on tässä: Joker Brut Imperial Stout.

Brut ei siis näköjään ole pelkästään IPAlle varattu etuliite, sillä himailijat ovat päättääneet yhdistää brut-entsyymit (?) noin 11-prosenttiseen imperial stoutiin. Miksei.

Humalina Herkules, Columbus sekä mystinen Pakila. Jälkimmäinen kai kotimaista tuotantoa jostain puoliksi lahonneen ulkohuoneen nurkalta kerättynä. HIMAhan on aikaisemminkin käyttänyt suomalaista maatiaishumalaa oluissaan.

Olen juonut Jokeria jo kertaalleen HIMA & ystävät -tastingissä, mutta silloin muut asiat ajoivat arvioinnin edelle. Entä nyt? Miten Joker maistuu näin miltei viisi kuukautta pullotuksesta?

Hyvin. Kuivaa on, nimi/etuliite ei valehtele. Prosentit tuntuvat, mutta eivät juuri maistu. Olisiko aika ruuvannut viinahanoja tiukemmalle, sillä vielä loppuvuoden tastingissä moni tuntui pitävän Jokeria alkoholisoituneena.

Olut on siinä ja tässä, onko se aavistuksen liian ohut. Ehkä lopulta ei kuitenkaan. Kuivattuja hedelmiä, jopa belgihenkeä. Luumua ja rusinaa. Kitkerää kahvia takapotkussa.

Miellyttävä kokeilu. Jotain lisää Joker kuitenkin tarvitsisi, mutta mitä?

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑