Tirra: Tuplasti Tujua

Pikatestissä Panimoyhtiö Tujun hanauutuudet:

Hammer Smashed Hops | 8,5% | (NE)DIPA

Näyttää monivitamiinihedelmämehulta, maistuukin siltä; ananas, greippi, persikka… Ah, niin maistuvaa. Tuhtia, tujua jopa, silti raikasta. Lopussa katkero ottaa omansa ja kuivattaa makeahkon DIPAn juuri sopivaksi.

Nimessä viitattua Cannibal Corpsea en ole oikein ikinä jaksanut, mutta näihin Tujun “uusienglantilaisiin” IPOihin ei voi näköjään kyllästyä. Jos Pori on Suomen Portland, niin onko Lappeenranta Suomen New England?

Rex Tar Porter | 5,5% | baltic porter

Seuraavaksi tummanpuhuvaa yhteistyöolutta: Rex Tar Porterin reseptiikan takana on lahtelainen Ant Farm -kotiolutkollektiivi ja nimen lupaamat tervat on noukittu Rex Ski Wax -yritykseltä. Siis portteri, joka on maustettu suksivoidetervalla. Ja miksei olisi, vietetäänhän nyt kuitenkin Salpausselän kisat -viikonloppua.

Tuoksu on huikea. Kenties yksi parhaimman tuoksuisista oluista. Ikinä. Tervaleijonaa, salmiakkikoskenkorvaa sekä Islay-viskiä. HUH! Maku himmailee hieman, eikä ihan tuoksun lupaamiin sfääreihin päästä. Samoja elementtejä löytyy toki roppakaupalla ja varsinkin kun miettii matalahkoja prosentteja (ainakin baltic porterille), niin mistään vetistelystä ei todellakaan ole kysymys. Katkeron rooli on kuitenkin hitusen liian suuri, sillä toivoin Rex Tar Porterin olevan sellaista kunnon makeahkoa “tervamönjää”. Tiedätte varmasti Tervapiru-makeiset? Pienistä puutteistaan huolimatta onnistunut salmiakin, tervan sekä savun liitto.


img_20171031_183702-2.jpg

Yhteistyössä: Tirra – Lahen reiluin kapakka jo vuodesta 1957

olutlista

Instagram

Facebook

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑