Teerenpeli Pelicans-lonkero – Onko Pekko Pelikaanin verinäyte positiivinen vai negatiivinen?

Minä en voi sietää jääkiekkoa tai turkoosia väriä. Minä kuitenkin voin sietää long drinkejä – kunhan ne eivät ole ”suomalaiseen makuun” räätälöityjä hiivapommeja. Teerenpelin Pelicans-lonkero tarjoaa noita kaikkia elementtejä yhdessä pullossa, siis ilman hiivaa. Ja koska Lahen toimipisteen ravintolapäällikkö tarjosi minulle pulloa maistoon, niin en tohtinut kieltäytyäkään.

”Ei se nyt niin karseeta voi olla ku miltä näyttää”, tuumasin naureskellen seuralaiselle kiikuttaessani pöytään juomaa, joka näytti sekoitukselta edesmennyttä Spider-Man-limonaadia sekä jotain Hart-Sportin kaltaista urheilujuomaa. Ja urheilujuomaahan se tosiaan omalla tavallaan onkin, sillä mm. Isku Areenan ravintolasta lonkeroa on saatavilla Pelicansin pelatessa kotiotteluitaan. Tunnusta väriä ja mitä näitä sloganeita nyt on.

Yritetään kuitenkin unohtaa juoman epäluonnollinen värimaailma ja sen yhteys jääkiekkoon.

Alkoholilain muutos on ollut melkoinen piristysruiske kotimaiselle lonkerokentälle ja Teerenpeli on ollut yksi sen kentän onnistujista. Varsinkin panimon verigreipillä sekä punaherukalla maustettu long drink on ollut suksee, jota myytiin esimerkiksi kesän tapahtumissa kovia määriä.

Myös firman Viskimuuli on toimiva paketti, joskaan se kuuluisa ”suuri yleisö” ei ole ravintolapäällikön mukaan tuotetta löytänyt. Ainakaan vielä.

Miten tämä makeislaarista puristetulta nesteeltä näyttävä tulokas sitten istuu kahden sofistikoituneemman long drinkin viereen? Yllättääkö se pirteydellään kuin Marko Jantunen sekakäyttökuurin jälkeen vai kyykkääkö syvään kuin Pasi Nurmisen ”ilmaveivi”?

Tuoksu on kuin limellä maustettua ”urinaalikakkua”. Tiedättekö, sellaista siivoustuotteista tuttua muka-raikkautta. Pistävää.

Mutta maku, sehän on… Ihan kiva. Aivan liian makeaa minulle, mutta ymmärrän kyllä miksi, kun miettii kohderyhmää. Lime ei ole lainkaan niin teollista kuin tuoksun perusteella pelkäsin, loppumaussa jopa termi raikas käy mielessä. Happamahkoa pesuainemaisuutta löytyy toki hyppysellinen suustakin, mutta se jotenkin kuuluu näihin maustelonkeroihin.

Teerenpelin suurin vahvuus long drink -juomasekoituksissa on talon oma gini ja sen on annettu näkyä myös Pelicans-lonkerossa. Se on hyvä se, sillä ginille ominainen mausteinen kuivuus tasapainottaa muuten makeaa juomaa.

En halunnut pitää tästä, ennakkoluuloinen juomari kun olen. Pusakan on kuitenkin pyörittävä sen verran päällä, että on myönnettävä Pelicans-lonkeron maun olevan ”ihan kiva seiska miikka”.

 

 

 

One thought on “Teerenpeli Pelicans-lonkero – Onko Pekko Pelikaanin verinäyte positiivinen vai negatiivinen?

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑