HIMA-juhannus

Minä en välitä juhlapyhistä; joulut, vaput, juhannukset… Usein tulee tunne, että ihmiset juhlivat niitä, koska on jotenkin pakko.

Jos nyt kuitenkin yksi on valittava ylitse muiden, niin se on juhannus. Ihan vaikka pelkästään sen takia, että kaupunkien keskustat ovat ihanan tyhjiä, kun “pakkojuhlijat” suuntaavat mökeille. Siitä minä nautin.

Oma juhannusaatto vierähti viime vuoden tapaan edustamani Lahen Ajat -lehden Bailulinkku Juhannus Experiencessä, joka kuljetti miltei täyden bussilastillisen matkustajia uimarannoille sekä leirintäalueille.

Se vaati toki olutta matkajuomaksi, bussikaljaa. Ne tarjosi Panimo HIMA, jonka järjestämään “kotiolutkonferenssiin” en viime kuussa työesteen takia päässyt osallistumaan. Kannattaa muuten lukea Jouni Koskisen raportti paikan päältä.

Sitten aiheeseen, vihdoin. Vastoin.

Alkuun pullo ilman etikettiä (onko tämä joku Zen Cafén kappale?). Nämä ovat aina hauskoja tapauksia, voi maistaa olutta ilman sen suurempia ennakkoasenteita.

Tuoksussa vihreää, melko hapantakin omenaa. Toisaalta kiva, mutta sitten taas, onko kyseessä virhearomi? Maussa samaa happamuutta, mutta lievemmin. Jotenkin tunkkainen ja seinään pysähtyvä maku.  Märässä pahvilaatikossa säilytetty ylikypsä hedelmä (?), joka on käynyt ja muuttunut happamaksi.

Otto ZDH Pils, 5,8 %, pullotettu 17.04. ZDH tarkoittaa ymmärtääkseni sitä, että olutta EI ole kuivahumaloitu kertaakaan. Hassuttelua?

Epämääräinen tuoksu: viljaa ja humalaa, mutta vähän myös vihanneslaarin pohjalta kauhottua aromia. Maku petraa todella! Erittäin reipas ja raikas humalointi. Mallaspohja tukee viljaisena taustalla, mutta Oton jumala on humala. Sitruunamehut silmille ja syömään vihreää ruohoa aidan toiselta puolelta. Lopussa, lämpimänä, ihan pieni alkoholisuus kurkistelee ärsyttävästi, mutta muuten mainio pils.

Tryggve #4, 8,8 %, pullotettu 27.4. Tuttu porter, ainakin kaksi ensimmäistä erää on tullut maistettua. Nyt tosin prosentit on nostettu imperiaalisiin lukemiin.

Suklaakahvia, ruisleipää taateleilla, salmiakkilakritsia ja kuivattua sekä tuoretta tropiikkia. Todella pehmeää nestettä, ei juuri katkeroa. Olutta juomaton seuralainen löysi tuoksusta mangoa. Oikeassa oli. Erittäin maistuvaa, kenties paras Tryggve tähän mennessä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑