Salama Supernova Sour IPA

Kuva: Carita Tanskanen


Espoossa majaansa pitävä Salama Brewing Company on alle vuodessa nostanut itsensä maan panimoeliittiin, eikä se tämän uutuusoluen myötä ole sieltä mihinkään katoamassa – päinvastoin.

Supernova on 5,5-prosenttinen sour IPA, joka on humaloitu Simcoella ja Mosaicilla. Sour (NE)IPA on selvästi nostamassa päätään Suomessakin ja se toki passaa minulle paremmin  kuin hyvin. Ainakin jos laatu on tätä.

(Onpahan täältä eräskin aihetta sivuava kollabo-olut ilmestymässä vuodenvaihteessa.)

Happaman trooppista hedelmäsalaattia puhtaalla viljapedillä ja kunnon turaus sitrusmehua kastikkeeksi. Todella raikas ja puhdas, To Øl -henkinen (Sur-sarja) esitys. Tarvitsetko muka muuta infoa? Niin minäkin arvelin.

Supernova on muuten blogi- ja Olutposti-kollega Tuopillis-Jounin firmalle räätälöity olut. Tai ainakin melkein, sillä ymmärtääkseni Solitan versioon piti mennä eri humalalajikkeet, mutta lopulta ei mennyt, tai siis Citraa lisättiin… Äh, kysykööt tikkerit asianosaisilta tarkemmat yksityiskohdat.

P.s. Samasta lahjuspussukasta löytyi myös Belgiaan kumartava/pyllistävä Huff Puff -ale, joka tuli kumottua matkajuomana ilman sen tarkempaa analysointia. Kelpo juopottelujuoma yhtä kaikki.

One thought on “Salama Supernova Sour IPA

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑