Vieraskynä: Moose on the Loose x Bönthöö bönthöö: Mumm O)))

Teksti: Sami Huttunen


Mösjöö Bönthöö pyysi minut tekemään tuotearvion. En ollut suunnitellut minnekään menemistä, mutta lauantaialkuiltainen ilmoitus korruptio-oluesta sai viiveettä liikeelle ja puoli tuntia myöhemmin tuo Fun Lightin värinen, mutta onneksi ei yhtään sen makuinen, sour ale oli edessäni.

Tuoksulla kesti hetken päästä juuri pikkupakkasesta sisään saapuneiden, hileisten nenäkarvojeni ohi, joten ensihörppy herätti enemmän kysymyksiä kuin makunystyröitä. Kyseessä oli epäilemättä jotain omaan palettiin istuvaa, mutta häh? Hapanoluet ovat yleensä parhaimmillaan kylmänä, mutta tämän vivahteet pääsevät paremmin perille hetken lämmenneenä ja oli kätevää, kun juomaseuran lasin sisältö säästi odotukselta.

Kokonaisuus on yllättävän rauhallinen. Mikään ei hyökkää liikaa muiden elementtien seasta ja tuntuman balanssi säilyy vielä nieltynäkin. Epäkaljamaisen marjaisa pääpaino on juuri sellainen, jolla tähän kulttiin saa rekrytoitua heitäkin, jotka “eivät juo olutta.” Prosentteja kyttäävien on turha yrittää väittää, että he maistavat kaikki 5,2 % ja happamuuskaan tuskin pelottaa ketään, se ei todellakaan ole määräävässä asemassa. Mehustatukselta ei voi välttyä hauskuuttajien keskuudessa, mutta vähänkin analysoiville entusiasteille tässä on niin monta huomionarvoista pikkuseikkaa, että valtaosan kommentointi jää minulta väliin.

Vaikka en ensin täysin luottanut Mumm O))):n vilpittömyteen, jo toinen lasillinen paljasti hänen olevan ystävä. Kuten nimellistä esikuvaansa, tätäkin tulee näköjään helposti nautittua vituliaisella volumella ja on hyvä, että kirjoitin rangan tälle jutulle jo kahden ensimmäisen tuopin aikana.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑