Vieraskynä: Spelttituliaiset ruokakaupasta

Kuva ja teksti: Lassi Saarinen


Kun suomalainen palaa ulkomailta, joutuu hän kolmosluokan kansalaisen asemassaan kahdeksi viikoksi karanteenia vastaaviin oloihin. Kun kaupassa käynti on kiellettyjen asioiden listalla, täytyy samassa taloudessa asuvien henkilöiden reissut käyttää häikäilemättä hyväkseen. Niin kävi tälläkin kertaa pyytäessäni tuliaisena ”jotain olutta”, kuitenkin rajaamalla tuon hetken mieltymystäni IPAan.

Ja sitähän sieltä tuli, Malmgårdin Spelt IPAn muodossa. Olut ei ehkä Untappd arvosteluissa taistele korkeimmista sijoituksista, mutta lähdin tietysti ennakkoluulottomasti kokeilemaan. Tuoksu oli mukavan trooppinen ja sitruksinen, kuten odottaa sopii. Lasista kumottaessa speltti alkoi tulla enemmän mukaan kuvioihin pienen katkeronkin kanssa. Olin huomaavinani myös tölkissä mainostettua pähkinäisyyttä. Olen maistellut tätä bisseä joskus aikaisemminkin, mutta tällä kertaa kokemus oli jostain syystä miellyttävämpi.

En tiedä johtuiko parempi kokemus mahdollisesti tuoreemmasta juotavasta, paremmasta seurasta tai oluen kanssa nautitusta pizzasta. Joka tapauksessa, ei ole kyse ehkä mistään IPA-tyylilajin puhtaimmasta edustajasta, mutta mielelläni join lasin tyhjäksi.

Tässä ei ehkä niinkään ollut tarkoitus mennä syvälle kyseisen oluen arvostelussa, vaan arvostaa enemmän kyseisen juoman tuojan vaivannäköä. Suosittelen tätä lämpimästi. muillekin myös koronatilanteen ulkopuolella.

One thought on “Vieraskynä: Spelttituliaiset ruokakaupasta

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑