Tiedote: Kauppias Petri Putila tuo artesaanikulttuurin keskelle hypermarketia – K-Citymarket Pirkkala avaa aulaansa kahvipaahtimon sekä jäätelötehtaan

TIEDOTE

16.01.2022

Julkaisuvapaa heti

K-Citymarket Pirkkalan kauppias Petri Putila vahvistaa kauppansa roolia käsityökulttuurin edelläkävijänä. Tiistaina 01.02.2022 kaupan sisältä aulaan siirtyvä Sommeliere & Naapuri -viinibistro saa seurakseen Pirkkalan Paahtimo – Operated by Kahiwa -kahvipaahtimon sekä Pirkkalan Jäätelötehtaan.

Samoissa tiloissa avaa ovensa helmikuun lopulla myös Panimo Himon myymälä, kun pienpanimo saa tuotannon käyntiin. KCM Pirkkalan aulasta on tulossa todellinen artesaaniherkkujen keidas.

Pirkkalan Paahtimo – Operated by Kahiwa

Lahtelainen Kahiwa Coffee Roasters on paahtanut itsensä suoraan specialty-kahvien podiumille kuin osaomistajansa Valtteri Bottas konsanaan. Nyt Lahden Malskin alueella majaa pitävä Kahiwa levittää lonkeroitaan Pirkkalaan.

Vaikka Pirkkalan Paahtimo on Citymarketin sisällä toimiva täysin itsenäinen pienpaahtimo, on sen kovassa ytimessä yhteistyö Kahiwan kanssa. Pirkkalan Paahtimon kahvien paahtoreseptiikasta sekä paahtojäljestä vastaa vain ja ainoastaan Kahiwa. Kahvit paahdetaan Giesen W6A -rumpupaahtimella asiakkaiden silmien edessä.

”Petri Putilan siirryttyä Pirkkalaan kauppiaaksi vajaa vuosi sitten, sai jo pitkään jatkunut yhteistyö orgaanista jatkumoa, kun Petrillä syntyi ajatus omasta paahtimosta. Yhteisen suunnittelun kautta löysimme tätä visiota palvelevan kollaboraatiomallin, jollaista ei Suomessa vielä ole nähty”, kertoo Kahiwan toimitusjohtaja Joonas Reinikainen.

Pirkkalan Jäätelötehdas

Myös Pirkkalan Jäätelötehtaan juuret löytyvä Lahdesta, Petri Putilan edellisestä kauppapaikasta K-Citymarket Paavolasta. Lahdessa talon sisällä valmistettu artesaanijäätelö nousi hitiksi, joten Putila halusi toisintaa sen Pirkkalassa. Näin syntyi konstailemattomasti nimetty, pikkuruinen jäätelötehdas.

Pirkkalan jäätelö valmistetaan Citymarketin aulassa ja sitä myydään viikon jokaisena päivänä tuorejäätelöille räätälöidystä tiskistä vain parin metrin päästä itse tehtaasta. Myöhemmin tuotteita tulee saamaan myös KCM Pirkkalan pakastealtaasta.

Kuten paahtimo ja panimo, niin myös jäätelötehdas panostaa huippulaadukkaisiin raaka-aineisiin. Paikallisuutta painottaen. Pääosa jäätelöistä on laktoosittomia, kotimaiseen maitoon ja kermaan valmistettuja. Valikoimasta löytyvät myös raikkaat sorbetit sekä vegaaniset versiot.

”Paikan päällä tuotteiden valmistaminen korkealaatuisista raaka-aineista on hyvin keskeistä ruokakaupassa. Nyt ja tulevaisuudessa. Laatu, maku, paikallisuus ja tuoreus ovat elementtejä, joita asiakas odottaa meiltä. Ilman käsityöläisyyttä emme pystyisi niitä tarjoamaan. Omista tuotteista ja niiden tekijöistä voi olla myös ihan eri tavalla ylpeä, kun tietää miten iso työ laadukkaan tuotteen takana on”, kauppias Putila paaluttaa.

Talon käsityöläispajat tulevat tekemään yllättäviäkin yhteistöitä, joten hyvin ajoitetulla kauppareisulla voi päästä ihmettelemään kahvin paahtamista, jäätelön tekemistä, oluen panemista tai niiden yhdistelmää.

”Makumaailmamme on leikkisä ja ihana.”


Lisätietoja:

Petri Putila

050 4669934

petri.putila@citymarket.fi

One thought on “Tiedote: Kauppias Petri Putila tuo artesaanikulttuurin keskelle hypermarketia – K-Citymarket Pirkkala avaa aulaansa kahvipaahtimon sekä jäätelötehtaan

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑