Himon kasvot: Petri Putila – kaiken takana on kauppias

Otsikko puhukoon puolestaan. Ilman Petri Putilaa ei olisi Panimo Himoa. Mutta miten kauppiasperheen vesa päätyi sylkemään laseihin oman panimon olutta?

”Olut on nykyään intohimo. Tieto ja taito lisääntyvät koko ajan. Alussahan minä olen olutharrastajana sekä tietysti panimon omistajana, mutta palo on kova. Himon sloganhan jo kuuluu: Into. Himo.”, Putila analysoi omaa suhdettaan olueen.

Idea omasta panimosta oli elossa jo Putilan edellisessä kaupassa, Lahden K-Citymarket Paavolassa – Putilan ensimmäinen oma kauppa muuten.

Itse asiassa kauppias ja allekirjoittanut kävivät luomassa brändistrategiaa, haalivat nimekkäitä yhteistyökumppaneita panimoalalta ja haastattelivat jo paria potentiaalista oluen tekijää.

Sitten tuli muutos. Muutto. Petri Putila sai tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Sami Sivonen oli siirtynyt syrjään K-Citymarket Pirkkalan kauppiaan pallilta ja sinne tarvittiin uutta verta. Siihen tanssiinkutsuun Putila vastasi tahdon. Lahteen hänellä ei juuri juuria ollut, sillä hän kävi töissä Porvoosta asti, eikä muuttaminen 14 eri kaupungissa asunutta kiertolaista paljoa stressannut.

Vaikka Putilan kauppiasura ei ole vielä veteraanitasoa, onhan mies vasta 37-vuotias ja toiminut kauppiaana kolme ja puoli vuotta, niin hänen kädenjälkensä Paavolan ohjaksissa oli jo sementoitunut Keskon sikariportaan mieliin. Eikä vähiten sen takia, että Putila voitti Citymarketien sisäisen, arvostetun vuoden innovaattori -tittelin vuonna 2020. Tittelin, jonka hän jakoi kauppias Kimmo Sivosen kanssa, Sami Sivosen veljen, joka on perustanut juuri panimon K-Citymarket Tammistoon. Rosendal-panimolla on tätä kirjoittaessa muuten debyyttiolut porisemassa.

Kimmo Sivosesta Petri Putilalla on pelkkää hyvää sanottavaa, sillä hän on toiminut Putilalle mentorina matkalla kohti kauppiasuraa.

”En halua olla kenellekään kateellinen, vaan mieluummin tukea ja luoda uusia yhteisyökuvioita. Leikkimielinen kisailu toki kuuluu asiaan.”

Pirkkalassa, tai Bierkkalassa, Putila pääsee toteuttamaan visioitaan täydellä höyryllä. Resursseja on käytössä huomattavasti enemmän, onhan KCM Pirkkala Suomen suurimpia Citymarketeja.

Olutvinkkelistä tarkasteltuna isoin visio, ja investointi, on tietysti Panimo Himo. Putilan ja allekirjoittaneen yhteinen projekti sai Bierkkalassa nopeasti tuulta alleen. Omaa panimoa alettiin työstämään tosissaan heti, kun Petri Putila, ei siis Kesko, osti porilaisen Moose on the Loosen itselleen, ja sitä myötä sai myös Moosen omistaja Kalle Hirvikoskesta Himolle pääpanijan.

Ja alleviivataan nyt vielä: Himo EI ole Keskon, vaan Petri Putilan omistama panimo. Kesko vuokraa toki tilojaan panimolle, mutta omistus on kokonaan itsenäisesti toimivan kauppiaan nimissä.

Mutta miksi oma panimo, Petri Putila?

”Alunperin idea panimosta heitettiin ilmoille Paavolan oluthyllyjen välissä. Nyt olemmekin yhtäkkiä jo tässä vaiheessa, että panimoa aletaan rakentamaan parin viikon kuluttua. Haluamme tarjota asiakkaille jotain täysin uutta… Vaikka toki pitää muistaa, että muissakin kaupoissa tapahtuu (KCM Tammisto ja KCM Länsikeskus, toim. huom.), mutta uskon, että Himon konsepti on erilainen kuin muilla. Me haluamme toki olla lokaali tekijä, joka tekee yhteistyötä niin paikallisten yritysten kuin Pirkanmaan kotiolutharrastajienkin kanssa, mutta toisaalta taas Himon tavoite on olla kansallisesti arvostettu pienpanimo. Ilman että kaupppaa tai edes Pirkkalaa tarvitsee aina mainita samasssa yhteydessä. Laadukkaita oluita tulemme aina tekemään, oli kyse sitten perinteisistä mauista tai hype-mehuista”, Putila paaluttaa.

Himon ydinryhmä on palkanmaksajan vinkkelistä rakennettu taidolla. Intohimolla. Putila kokeekin, että nelikko, mainittujen lisäksi graafikko Pia Iiramo, on hitsautunut jo tässä vaiheessa hyvin yhteen, ja kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa.

”Olemme kaikki todella erilaisia persoonia, minkä näen ainoastaan hyvänä asiana. Haastamme toisiamme, välillä kärkkäästikin, ja juuri se tulee viemään meitä eteenpäin. Asioista pitää puhua suoraan, niin ei jää mitään hampaankoloon. Teemu ja Kalle ovat tuttuja jo ennestään ja osaavat puhua samaa kieltä, ja se kieli alkaa tarttua meihin muihinkin.”

”Joihinkin kauppoihin panimo sopii, joihinkin ei. Siinä se K-kauppiaan suola piileekin: kaikki tekee oman näköistä juttua”, Putila päättää juttutuokion.

Kuten sanottua, ilman kauppiasta ei ole panimoakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑