Vieraskynä: Kun vitsi olutarvosteluiden takaa eskaloitui bloggaamiseksi – näin syntyi Sour Sisters

Vuosi 2020 ja koronan ensimmäinen aalto lukitsi meidät kaikki koteihimme viettämään aikaan. Some räjähti koronaharrastuksista, kuten siivoamisesta, käsitöistä ja sarjamaratoneista.

Me, Jasmi ja Sonja, löysimme myös uuden harrastuksen kyseisenä ajanjaksona, nimittäin hapanoluet. Brooklynin Bel Air Sour valloitti kaupat ja oli kirjaimellisesti kaikkien ei-olutharrastajienkin huulilla. Niin meidänkin. Mikä onkaan tämä raikas, kuiva mutta hedelmäinen ”muka” olut? Hapanolut? Onko näitä siis enemmänkin?

Se oli menoa sitten Ilasen likoille kohti uutta ja tuntematonta olutmaailmaa. Kesän 2020 aikana löysimmekin Hämeensaaren Citymarketin olutosastolta useita sour aleja, joita hupimielessä arvostelimme keskenään niin kavereille kuin välillä omaan instagramiinkin. Pohdimme puoliksi huumorilla, puoliksi tosissaan, pitäisikö meidän perustaa oma tili oluille. Tässä vaiheessa emme tienneet yhdenkään oluttilin olemassaolosta, ja naurahdimme omalle ajatuksellemme. Heh, joku olut-instagram. Tilin perustaminen jäi hautumaan.

Hapanoluiden maistelu jatkui ja vuosi jatkoi etenemistään. Uusia makuja oli hankala löytää, sillä emmehän me ymmärtäneet mitä hapanoluiden tyylilajeihin sisältyy ja etsimme silmiimme vain ”sour ale” -sanoja.

Goset, berliner weisset saati lambic ystävineen olivat täysin vieraita käsitteitä. CoolHeadin vadelma-lakritsi ja sitruuna-lakritsi olivat jääkaapin vakiokalustoa, Bel Air Sourkin tarttui edelleen aina matkaan kaupasta.

Vuoden 2021 pääsiäisenä se tapahtui. Pienessä nousuhumalassa sovimme, että nyt se tili avataan tai unohdetaan. Nimeä olimme pohtineet jo vuoden päivät ja päädyimme lähes ensimmäiseen ideaamme: Sour Sisters. Vähän niin kuin Soul Sisters, mutta olutsiskot. Hapanolutsiskot. Hapansiskot. Otimme profiilikuvan, loimme tilin ja julkaisimme tilin esittelyn sekä tietysti ensimmäisen olutarvostelun.

Beer-etuliitteisten tilien alkaessa seuraamaan meitä, tajusimme vasta mihin olimme ryhtyneet. Olimme löytäneet tiemme täysin uuteen maailmaan, joka olikin aivan hemmetisti isompi kuin olimme ajatelleet. Emme ymmärtäneet juuri mitään muiden ”humalaisten, maltaisten, kultaisten, hentoisten, turpeisten tai tammisten” oluiden arvosteluista.

Tämä vahvisti ajatustamme siitä, mitä halusimme tehdä – olutarvosteluita selkokielellä ihmisille, joille olutmaailma on vielä tuntematon. Rohkeutta kävellä bissehyllylle, napata ”erikoisolut” (lol) koriin ja maistella se kotona vaikka vain sen takia, että pullo on kiva.

Ei se, että tiedät enemmän bissestä teoriaa, tee siitä paremman makuista. Se, että kokeilet uutuuksia ja kehität makuaistiasi tekee siitä paremman makuista. Olut kuuluu kaikille, ymmärsit siitä mitään tai ei.

Little did we know, mihin tämä harrastus tulisi viemään meidät jo ensimmäisen vuoden aikana. Näistä ajatuksista toisessa postauksessa. Edelleen olemme kuitenkin rehellisen pihalla monestakin asiasta ja hyvä niin, sillä tavoitteemme on nyt ja tulevaisuudessa pitää olut helposti lähestyttävämpänä.

Näin syntyi siis Sour Sisters. Instagramista löydät meidät nimellä @soursisterss.

Tervetuloa lukemaan ajatuksia olutmaailmasta ja sen ilmiöistä aloittelijoiden silmin!

Jasmi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑